حل مسئله

بیان حل مسئله برای دانشجو

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است

راه حل های مبارزه با حل مسائل

6. مشکل را به بخش های کوچک تری تقسیم کنید.

مسلما نمی توان سیب را درسته قورت داد. برخی مشکلات نیز چنین هستند. نمی توان یک باره آن ها را هضم کرد. بهترین تکنیک برای حل مشکلات پیچیده تقسیم آن ها به بخش های کوچک تر است تا بهتر بتوان مدیریت کرد. بعد از حل هر بخش، کل مشکل حل می شود و پازل ما کامل می گردد. هر بخش کوچک را باید به تنهایی حل نمود. در این صورت تشخیص روند کار و راه حل ها و اعمال آن ها ساده تر می شود.

 

7. درباره مشکلات منطقی فکر کنید.

برای حل مشکلات ساده نیازی به برنامه ریزی و جنگیدن نیست. اما برای مشکلات پیچیده و زمان بر، برنامه ریزی دقیق و موثر بسیار حائز اهمیت می باشد. برنامه ریزی درست کمک می کند تا زمان و چگونگی اعمال راه حل را تشخیص داده و با افراد مربوطه در ارتباط باشید. برنامه ریزی درست نیازمند درک منطقی کلیه مسائل و موانع مربوطه است.

 

8. وجه اشتراک مشکل را با مشکلات قبلی پیدا کنید.

به هنگام رویارویی با مشکل از خود بپرسید آیا این مشکل شباهتی به مشکلات پیشین دارد؟ معمولا مشکلات ظاهری متفاوت اما ریشه هایی مشابه دارند. برای حل مشکلاتی که مشابه مشکلات قبلی بوده، می توانید از آن راه حل ها برای حل مشکل جدید استفاده کنید. این روش به همراه روش قبل بسیار مفید می باشد. زیرا زمانی که مشکل را به بخش های کوچکتر تقسیم کردید، خواهید دید برخی از بخش های کوچک تر در مشکلات سابق شما وجود داشت.

 

9. با اشتباهات خود مایوس نشوید. حل مشکل و اشتباه کردن باهم اتفاق می افتد.

گاهی برای حل مشکل ناچاریم صدها راه را امتحان کنیم و همه اشتباه از آب در بیاید. اشتباه کردن امری است عادی. از اشتباهات خود ناامید نشوید. دلسرد نشوید. وقتی صدها روش را امتحان کردید و موفق نشدید، صد بار شکست نخورده اید بلکه صد راه شناخته اید که شما را به هدف نمی رساند.

 

10. اجازه ندهید احساسات مانع شما شوند.

احسساسات و استرس مانع تفکر و قضاوت می شوند. هرگز اجازه ندهید ذهن شما را مغشوش کنند. در بیشتر موارد مشکلات را باید منطقی حل کرد. کاملا عاقلانه برخورد کنید و نگذارید احساسات بر شما غلبه کند. عاقلانه مشکل را بررسی کنید و مراحل لازم را بیابید سپس اقدام کنید. وقتی احساسات بر شما غلبه کرد، صبر کنید، آرام شوید و سپس تصمیم بگیرید.

 

11. روی مرحله آخر تمرکز کنید.

در حل مشکل باید گام به گام پیش رفت. در واقع باید "راه" حل را بپیمایید. در مواردی پیش بینی مرحله آخر در ابتدای کار میسر نمی باشد. در اکثر موارد می توان همانند جهت یابی روی نقشه عمل کرد. باید بدانیم از کجا به کجا می رویم و یا از مقصد شروع کرده و به سمت مبدا برویم. به عقیده من در بسیاری موارد بهتر است از مرحله آخر به مرحله اول برویم تا به بخش های آشنا برسیم.

 

12. یادداشت بردارید و پیشرفت خود را یادداشت کنید.

وقتی مشکل شما بی انتهاست و در مسیری نامحدود پیش می روید مرتبا نت بردارید و پیشرفت خود را یادداشت کنید. ممکن است چند ماه بعد متوجه شوید در میان نت های یادداشت شده همان موفقیتی وجود دارد که جویای آنید. شاید در آن موقعیت متوجه آن نبودید. بنابراین پیشرفت خود را یادداشت کنید تا هنگام مرور، روش ها و نتایج آن را بررسی نمایید.


ترجمه تخصصی مقالات

 

۲۰ تیر ۹۵ ، ۱۵:۳۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

را ه کارهای مبارزه با مسائل حل نشده

1. کار را با دید مثبت آغاز کنید.

اولین کاری که در مواجهه با مشکلات دشوار باید انجام داد داشتن نگرش مثبت به موضوع است. بعضی وقت ها اولین واکنش ما به مشکلات ناشناخته ترس است. ترسیدن امری است طبیعی. با این حال، در طول سال ها دریافتم که مشکل، مساله ای است ناشناخته که شناخت آن به ما انسان ها سپرده شده تا با کنجکاوی خود آن را کشف کرده و بلند پروازی کنیم. از مشکل نترسید بلکه آن را به دید فرصت بنگرید.

 

2. با پرسیدن سوالات متعدد مشکل را خوب درک کنید.

روزهای دانشگاه را خوب به یاد دارم. سر یکی از کلاس ها که مهندسان آینده در آن حضور داشتند، دو ماه پیش سخنران، نکته مهمی اعلام کرده بود اما هیچ کس متوجه نشده بود و حتی یک سوال هم نپرسیده بود. چرا؟؟ چون فکر می کنند اگر سوال بپرسند، بقیه آن ها را به دید احمق می نگرند. بارها اتفاق افتاده که همه مانند خود من سوال دارند ولی به دلایل مختلف سوالشان را مطرح نمی کنند. به هر حال برای حل مساله باید آن را خوب درک کرد. آن قدر سوال کنید تا با تمامی جوانب آن آشنا شوید. هیچ سوال احمقانه ای وجود ندارد. شما فقط پاسخ آن را نمی دانید. همین و بس.

 

3. با دیدی باز به مشکل نزدیک شوید.

یک ضرب المثل قدیمی می گوید: " اگر تنها وسیله ای که دارید چکش است، هرچیزی برای شما میخ می شود." منظور از این مثل چیست؟ راه هایی که برای انجام کارها در گذشته پیش گرفته بودید، برای همه موقعیت ها مناسب نیست. در زندگی، راه های زیادی برای حل مشکلات وجود دارد. بعضی راه ها موثرتر از دیگری است. بعضی مناسب تر از دیگری است. هنگام رویارویی با مشکل فکر نکنید در همان ابتدا راه حل را می دانید. لحظه ای درنگ کرده و مشکل را خوب حلاجی کنید و سپس راه حل را بیابید. همه احتمالات را در نظر بگیرید. همه چیز را با دید میخ ننگرید.

 

4. از بالا به مساله نگاه کنید.

گاهی اوقات با مشکلی که درگیریم، مشکل واقعی ما نیست. برای حل چنین مشکلاتی بهتر است از بالا مساله را ببینیم. وقتی مشکل را از زاویه دیگری می بینیم، به مسائل جدیدی بر می خوریم. ممکن است مشکل ما بخش کوچکی از مشکل بزرگتری باشد که نیازمند راه حل دیگری است. بنابراین پیش از حل مشکل، مشکل واقعی را پیدا کنید وببینید از کجا ناشی می شود. وقتی مساله را تمام و کمال بررسی کردید می توانید بهترین راه حل را انتخاب کنید.


5. مشکل را به درستی تعریف کنید.

یکی دو دقیقه زمان صرف کنید و مشکل را برای خود تعریف کنید. در تعریف مشکل خوب دقت کرده و ببینید چه چیزهایی به موضوع مربوط است و چه چیزهایی بی ربط است. وقتی مشکل را تماما درک کردید می توانید ابزار و روش های مورد نیاز را تشخیص دهید و از انتخاب گزینه های بی ربط خودداری کنید. گاهی اوقات هنگام مواجهه با مشکل، به اشتباه فکر می کنیم مشکل را خوب می شناسیم و بلافاصله اقدام به حل آن می نماییم، غافل از این که شناخت مان از مشکل اشتباه بوده است. به همین علت شناخت مشکل، نشانه ها و عوامل آن قبل از هرگونه اقدامی اهمیت دارد. از خود بپرسید: مشکل چیست؟ کجا و چرا به وجود آمده؟ چگونه ایجاد شده؟ چه کسی عامل آن است؟ مشکل را روی کاغذ بیاورید، نمودار بکشید و برنامه ریزی کنید.


مرکز مشاوره پایان نامه

۱۵ تیر ۹۵ ، ۱۰:۲۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

مبارزه با مشکلات حل مسا له

هر روزه در زندگی روزمره یمان با مسائل و مشکلات زیادی روبرو می شویم که معمولا افکار و شرایط زندگیمان را به چالش می کشد. گاه مجبور می‎شویم شرایط زندگی را طوری تغییر دهیم تا برخی از مسائل و مشکلاتمان را حل کنیم اما غافل از آنکه حل نادرست و موقتی مسائل، خود می تواند باعث بروز مشکلات دیگر و ناتوانی و دلسرد شدن در حل دیگر مسائل گردد. به عنوان مثال به جای آنکه پیوسته و در مرور زمان درس بخوانیم، شب تا صبحی را با تمام کم خوابی ها و استرس ها تحمل می کنیم تا برای امتحانی آماده گردیم. در حالی که سر جلسه امتحان ممکن است آن کم خوابی ها باعث گردد تا اطلاعات درسی را فراموش کنیم. این بدان معناست که ما برای حل مشکلی به نام امتحان روشی نادرستی را پیش گرفته ایم که خود می تواند باعث بروز مشکلات برای امتحان های بعدیمان گردد.

در اینجا سعی بر آن دارم با تکیه بر سخن انیشتین چند نکته را ذکر کنم:

نکته۱: مهمترین نکته در سخن انیشتین مقدم شمردن تفکر در مورد حل یک مساله، بر ارائه راه حل برای آن مساله است. چرا که اگر ما مشکل یا مساله را به خوبی نشناسیم، نمی توانیم بر حل آن فائق آییم. بنابراین برای حل تمامی مشکلات چه مشکلات درسی چه مشکلات اقتصادی و چه مشکلات کاری، بهتر است در ابتدا به طور کامل در مورد مشکلات تفکر کنیم و همه ی جوانب را در نظر بگیریم تا مدیریت کردن آن هموار شود و از تصمیمات آنی جلوگیری به عمل آید.

نکته۲: یکی از نتایج تفکر کردن در مورد مشکلات به جای تصمیم گرفتن آنی، کوچک کردن مشکلات و مسائل به مسائل و مشکلات کوچکتر است  که کمک می کند حل آن تسهیل یابد و از سردرگمی جلوگیری کند. هنگامی که مسائل ساده گردند و کوچک باشند، ارائه راه حل برای آن ها بسیار شفاف تر و راحت تر است و احتمال شکست خوردن در حل مساله کاهش می یابد. بهتر است برای حل مشکلات پیچیده، مساله را قسمت بندی کنید و به صورت یک دیاگرام در بیاورید و ارتباط دهی قسمت های مختلف با یکدیگر را مشخص نمایید که این عمل به فرآیند ساده‎سازی مساله کمک شایانی می کند.

نکته۳: شکست در حل یک مشکل، خود راه را برای پیروزی باز می کند. شکست را با آغوش باز بپذیرید و از شکست هایتان درس بگیرید و کوله پشتی تجربیاتتان را پر از تجربه های تازه کنید. مطمئن باشید در حل مشکلات حال حاضر و آینده یتان به کمکتان می آید.

مشکلات و مسائل تنها با تمرین و اعتماد به نفس قابل حل هستند. اگر مساله را درست درک کنید و بدانید هدف از حل آن چیست، ارائه راه حل بسیار ساده میشود.


آلبرت انیشتن: اگر برای حل یک مساله ۱ ساعت وقت داشته باشم، ۵۵ دقیقه در مورد مساله تفکر می کنم و ۵ دقیقه را صرف تفکر در مورد راه حل ها می نمایم.


تایپ


۰۸ تیر ۹۵ ، ۱۸:۲۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰